Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Saturday, January 7, 2012

Seronok hidup senang banyak duit



Assalamualaikum !
Yeay! i masih tak tidur menelaah buku 'Strategic Management'. Pheww!
The paper is on sunday and i did not finished reading any chapter at all.
Good Job Meera :))))
Lately i have been thinking of marriage. What?? Marriage??

yup! MARRIAGE :) perkahwinan, we called it in malay bahasa tercinta
ini bukan bermakna i sudah gatal nak kahwin.. ohh not yet :) eh yeke?
kes pertama:
seronok dan bertuah sungguh orang yang bole berkahwin terus lepas habis study kan?
kereta memang dah dapat dari awal masuk u.
rumah pun tinggal cuci kaki je masuk. alhamdullilah.
bertuah orang orang yang macam ni.
kes kedua:
study gune ptptn.
g kelas jalan kaki.
kereta tunggu keje nanti.
rumah sendiri, tunggu gaji dah besar siket.
kahwin? loan lagi T__T
malang ke orang orang camni?

adakah dunia ni tidak adil? ish! 
ta baiklah cakap camtu :)
dalam persekitaran korang semua, mesti ade kes pertama dan kedua ni kan? 
and, korang pun mesti salah satu dari kategori ni.

duit bukanlah segalanya. Yang Maha Berkuasa dah aturkan semua. Dunia ni adil. Jadi janganlah rasa cemburu dgn orang yg hidup senang ni. talk to myself. mungkin die senang sekarang, kemudian nanti? taktau kan? kalau susah sekarang, kita dah bole sedar and belaja erti susah. automatically kite akan tahu hargai kesenangan bile senang nanti. mudah mudahan dianugerahkan bakal teman hidup yg menyenangkan hidup kita, walaupun tak berharta :)

sekian.
baju tunang i kale pink. guest white :)
source : google image
simple n nice right?

mari menabung untuk kahwin. click sini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...