Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Saturday, December 31, 2011

2011 Recap

Hello World!
(ceh! budget 1 dunia baca blog i yg berabad tak diupdate nih)

Oke. Assalamualaikum kawan!

I na share siket kejadian sweet & sour & bitter yang terjadi kat i sepanjang tahun ni. Maklumlah, lagi bape jam je dah nak tahun baru. Dah la banyak tak update story tahun ni.

Saturday, October 29, 2011

Ala! Masing masing sama je kan

Hei! Hei! Assalamualaikum~
FIRST, i nak minta maaf sekiranya entry ni i macam tak layak. yela kan, i tudung pun tak pakai. takot ade yang fikir i ni budget baguss. 
SECOND, soryy ya. post ni tak ditujukan buat sesiapa. (takot ade yang terasa) jangan kayy. i am speaking of my opinion je :) tak setuju, takpe.

Monday, October 17, 2011

my last majlis DL

semalam ade Majlis Anugerah Dekan peringkat UiTM Melaka. thanks kat UiTM Melaka sebab buat macam ni. motivated siket :D tapi tak syok nya asal buat kat hotel yang sama ( Renaissance Hotel Melaka) T_T sampai i jadi takde mood na bergambar.

Sunday, October 9, 2011

bayi diliwat bapa kandung

assalamualaikum semua !
lewat sungguh i bangun hari ni ek :DD seronok tido dalam bilik i ni. tengahari pun macam malam lagi. ehee.
bangun je i terus on facebook. on je facebook i terbaca 1 benda. 

bayi 23 hari diliwat bapa kandung ?? Ya Allah !

cerita kosong dan ragut

hello peeps ! and assalammualaikum to all the muslims :)
gila lama blog ni tak terupdate. hish. kenapa blog ni ta update diri sendiri ek ?
kan best kalau die bole update semua yg jadi dalam hidup i dengan sendiri nya ?
disebabkan terlampau banyak benda yang terjadi dalam hidup i dalam tempoh blog i ditinggalkan usang, i malas nak cerita :DD
i think i should skip to the current issue. cewah !

Thursday, May 26, 2011

makanan pelik tp real

kalau korang dihidangkan makanan macam ni, korang makan tak?
roti tau ni. huhu.

Wednesday, May 25, 2011

sebentar melayan hati

oke! baca tajuk je da sah sah entry ni nak jiwang kan?
yes. memang pun. 
pernah ta korang :

Tuesday, May 24, 2011

tak boleh ziarah kubur?!

tahu ke tak korang! yg sebenarnya, dalam Islam, kita tak bole tangisi orang yg da meninggal dunia? i tahu pon dari kawan. hm, teruk i ni. tak banyak yg i tahu :) tahu tak! lagi satu, yg dalam Islam, tak digalakkan ziarah kubur? lebih lebih lagi wanita. and lagi satu yang tak digalakkan berbatu nisan and letak marmar bagai tu? yela. kalau kite fikir logik, betol jgak. org mati makin ramai. yg hidup pon makin ramai. rumah makin byk dibina. hutan pon kena gondol je. huhu. mana lagi na dpt tanah kubur? betol ta? sebab tu orang gune balik kubur kubur lama. kalau da keras, besar meluas bagai. camne nak gune balik? 

lagi satu yg i tak paham, kubur je kan? perlu ke na macam ni? 
takdenye mayat tu na bangon alek. pakai mekap ke ape. haihh
whoa! i pon minat pink jugak! tp ta pena berniat nak wat cmni :)
yg ni, err.. siap sofa bagai T__T
yg ini, mungkin kubur bersama kut :)
mungkin, si mati gemar dgn susu lembu??
alahaii~ da mati pun na fuck orang lagi ke?
yg ini pula, mungkin si mati, mati semasa menunggang moto la kan
fuh! ini pon ade?

huh. macam macam kan orang sekarang ni? makin maju dunia, makin pelik pemikiran nya. haihh~ minta minta lah family i dijauhkan dr semua ni. 






Saturday, May 21, 2011

roti canai mamak

tengok pic atas ni!
tengok lagi sekali!! benci kan? 
abes terliur liur tawu.
grrr.

oke. kenapa i wat entry pasal roti canai ni.?
huhu. meh sini dengar bace cite.

pada suatu hari, tak jauh dari bandar Melaka. ta jauh dari pantai. terletaknya, sebuah restoran mamak.. (tet! sebenarnya, i tak tahu pun lokasi) cerita ni diceritakan oleh member i, tika namanya (die suro i letak name die, budget bole feymes) pacek kepada macek die, pergi makan kat kedai mamak. yang mana 1 i tak tahu tp kat melaka la kan. and then die tak tahan na cincing, die pon pergi la toilet mamak tu. nak tahu ta.. die nampak mamak tu uli tepung roti canai tu banyak banyak gune kaki T_T paham ta? PIJAK PIJAK je. ee..! jijik betol bile i dengar cite tu. tak pasti kesahihan nya sebab takde bahan bukti yg kukuh untuk memenjarakan mamak tersebut. tapi yang pasti, i tana makan mamak lagi da. sekian. terima kasih kepada mamak sebab wat i tana makan kat mamak lagi da! :)

Wednesday, May 18, 2011

oh bunga!


rasa tenang tak kalau tengok bunga? i tanya kat perempuan je. lelaki mesti tak rasa pape kan? hihi ;p kalau kat malaysia ade musim spring, i la orang paling hepi. mesti hari hari na amek gambar. tett! ce tengok pic ni.
imagine i kat tengah tengah tu. whoaa!! dari ta cantik, bole jadi cantik pic ni . hihi. oke, sorry perasan japp! ^_^
aduhaii~ naseb lah i tade boifren. kalau ta i na minta die belikan i sejambak bunga sekarang juga. hm, otak macam sesaklah sekarang. maybe bunga bole bagi i ketenangan siket :)
sweet kan? tasuke yg merah tu.
huhu. oke. bermimpi la ye meera. kau tade boifren sekarang ni :)




Tuesday, May 17, 2011

blog readers


first and foremost, thanks to all yang sudi baca entry merepek i. and sudi folo blog i ni. 

oke. ape tujuan kita folo blog orang ea? sebab blog orang tu best and interesting tok dibaca lagi. kan? supposely ini lah function follower. am i right? kalau salah, soryy. hehe :p tapi, sebagai tanda penghargaan, selalunya, i akan folo balik orang yg folo blog i. (actually follower yg i perasan jela and yg tglkan dkt shoutmix je. hehe) so, kalau korang perasan, ade blogger yg ta pun folo korang tapi cakap kat shoutmix, 'da folo u folo me back oke'

duh! i bukan nak cakap ape. i takesa pun berapa orang follow blog i ni sebab i tawu tahap mane i pandai membebel and i pon blogging just for my self-satisfation. ade follower tu satu bonus :) (again, THANK YOU pd u all) tapi, perlu ke blogger blogger tu buat macam ni semata mata nak ramaikan follower dorang? haiyaa~ tak baik la wat macam tu :)

folo jela betol betol oke. jangan just cakap cmtu sebab nak dorang folo u all ^_^

cinta tu wujud lagi ke?


happy kan kalau dapat bercinta dan berkasih sehingga ke jinjang pelamin? tapi, tak semua orang bernasib baik. even kahwin pun, tak semestinya bersama selamanya. bak kata orang, takde jodoh, nak buat macam mana. tak habis habis nak pasrah dengan takdir

wujud ke cinta yang abadi, ikhlas dan agung macam yang diperkatakan dalam cerita cerita dongeng tauladan tu, kalau manusia sekarang lalai dan sibuk mengejar kecantikkan, nama dan harta? semata mata menegakkan ego diri yang tak ke mana. sesetengah bangga dengan title 'player', sesetengah bangga dengan keHOTtan diri, sesetengah materialistik. mana mungkin sempat nak bercinta dengan seikhlas hati.

akhirnya, semakin ramai yang kecewa, sakit hati, berdendam, rosakkan diri, bunuh diri dan even membunuh sesama sendiri. alahaii perasaan, kenapa lah begitu besar impak kau dalam hidup ni? T_T

Monday, May 16, 2011

menanti yang tak pasti



tahu ke tak? menanti sesuatu yang tak pasti itu something yang menyiksakan? bukan kita tak sanggup menunggu dengan setia. tapi hati ni takde lah kebal mana nak tunggu lama lama last last kecewa. bukan memaksa untuk bagi jawapan. hati dan perasaan tak bole dipaksa. cuma, jangan bagi harapan kalau tahu at the end jawapan nya NO. bayangkan kita kat tempat orang yang menanti tu, tersiksa T_T tolong oke. lepas ni, kalau orang yang menunggu korang tu nak pergi, nak bagi peluang diri dia tok happy semula, benarkan oke. jangan dorang nak pergi, korang tarik balik. jangan sebabkan ego and diri korang tu, korang biar mereka mengejar korang. sesungguhnya, amat lah terseksa, sekian :p

Happy Teacher's Day!!

It is 16th MAY 2011 !!
And it is one special date for all teachers in Malaysia.
So, HAPPY TEACHER'S DAY to all teachers especially to :
cikgu n pensyarah yg ajar saya di 
Tadika Kemas PJ  -ampun! ta ingat lokasi. hehe :p (1996)
SK Wangsa Maju Sek 1 (1997-1999)
SK Subang (2000- 2002)
SMK Convent Klang (2003-2007)
UiTM Kampus Bandaraya Larkin JB ( June 2008- 2009)
UiTM Kampus Bandaraya Melaka ( 2010- till now)

huhu~ kalau masa sekolah dulu mesti esok hari yg paling best. HAHA. and then hari celebration. masa kat convent la yg paling i ingat. mesti ade persembahan dari all races. tarian india. cina. melayu. suka tengok! paling suke mestilah sebab tak belaja 1 hari kan? hehe. pengetua nyanyi. semuanya time ni. rindu nya~ cikgu ni pula macam macam jenis. kan ? 

ada yg ajar boring gila. lagi lagi cikgu sejarah. baca je dari textbook tu. pastu siap ade trademark. "portugis la yg pertama jajah Tanah Melayu YA. Mulalah zaman penjajahan YA. Selama 511 tahun kita dijajah YA" (bukan fakta, ingatan i je ni) habis kelas mesti kitorang nganjing balik. hihi.

yang garang macam singa jangan cakap la. semua students mesti pernah ada cikgu yg garang tersndiri kan? me too. tapi yg i perasan and ingat, cikgu i yg garang mesti cikgu BI. maybe sebab tu i agak terer BI kot. (oke perasan!) kelas cikgu yg garang ni mesti cuak je. hope hope cikgu ni cancel kelas, demam, ade meeting la, datang lambat. tp tibe tibe muncul kt pintu kelas. haihh~ kecewa.

yang best gilak pun ade! hehe. semua cikgu . tapi ta semua best gilak oke :D hihi. oke. talei na list kan cikgu yg best gilak ni sebab ramai la gak. dorang aja best. relax je tade la menakutkan setiap kelas dorang. rase happy je tunggu die msok kelas ( ade ke meera? bukan semua kelas kau harap cancel ke?)

anyway, thanks to you guys. without cikgu cikgu semua, saya ta berada di sini skrg. even saya masih bukan sesiapa di dunia ni, i will be someday. semoga ilmu itu semua diberkati hingga ke akhirnya :)

bermonolog dengan si penyimbah asid

alahai manusia. 
kenapa kau buat orang macam ni?
supply asid murah sangat eah?
ke saje nak abeskan asid bertong tong kat rumah tu?
membazir kau tau tak main simbah simbah je asid tu ikut suka kau.
kat sape sape je kau suke. adoi~ 
ke orang orang yg kau simbah asid tu ade kaitan?
(baru berangan jadi detektif conan dgn wawa tadi, knon knon nak siasat persamaan mangsa simbah asid tu. manalah tau kan. haha)
tak pun, kau ade menuntut pape ilmu kot?
ilmu tu mewajibkan kau kena simbah asid kau beberapa org? (logik jugak)
kalau ye pun, kau pernah rase tak rase kena asid tu?
rasa macam baling baling salji ke?
agak agak la kalau bole ubah muka orang jadi camni.
kau tau tak yg kau takkan ke mana kalau kau buat kat orang yg tak bdosa pun dengan kau.
1 Malaysia ni dah bengang dgn kau tau tak.
aku harap bile kau kena t, orang simbah balik asid kau sebanyak mana yg kau da simbah kat orang.
baru kau tau BEST! ke ta..
benci kau! benci kau! benci kau!

saya gadis biasa

Maafkan saya kerana saya tak sesempurna dia :)

1) Saya tak ramah dengan orang tua. serious, i don't know what to talk with them. politik ke? isu semasa? drama? or FASHION? KATY PERRY? ehm.. SNSD? haihh~ memang tak tahu.

2) Saya tak reti berdikari. bukan tak reti, saya taknak berdikari. saya nak bergantung gantung dengan awak juga. boleh?

3) Saya takde lesen kereta, motor, lori, kapal terbang..semua saya takde. bukan je takde, saya tak reti pun. sedangkan bawa basikal pun saya gayat. lagi kan yg lain? tunggu saya ready oke.

4) Saya banyak problem T_T family, financial, kawan kawan, study, diri sendiri. semua tu awak kena biase kan kalau nak rapat dengan saya.

5) Saya tak pandai bergaya. hmm.. saya pakai je apa yg ada. kadang kadang sexy, kadang kadang selekeh, kadang kadang kemas, kadang kadang over and kadang kadang terlampau simple. malu tak kelua dating dgn saya?

6) Saya tak tahu how to make money, but good at spending it. sorry !

7) Saya kurus macam tulang. tak sedap pelok kan? saya tak tahu camne nak besarkan badan lagi. 

Dan yang paling penting, saya ni hanya gadis biasa je. masih study, belom ade mase depan. tak cantik. hidup susah. tak kenal erti kemesraan dengan parents. and just having some friends, boyfriends that come and go. Jangan sesekali compare saya dengan dia. mungkin dia sangat bertentangan dengan saya. tapi awak bole tengok background dia, dengan saya. sama ke? oke. that's all.

Saturday, May 14, 2011

21 MARCH last post aku? haha

Salam :)
OhMaiiGottt! OhMaiGot!
do i still have readers ? haha. 
jangan nak perasan sangat oke meera.
oke fine! what a lovely morning day. 
sangat panas oke sekarang. do i have been left behind over anything?
kemarau? jerebu? suhu panas sbb ape eh :D
tak tahu nak teruskan blogging ke ta ni sebenarnye. macam na retired.
anyway, i ade 4 months sem break. what to do eah?
ada sape sape na amek i keje ?? HAHA.
yg pasti i ade to-do-list cuti ni
a) besarkan badan. huhu. penatlah diCOMPLAINT kurus. so, raya kali ni na gemok ^_^
b) new hair. thinking of making it short, the last time was mase i form 1. tp, ta kot. ada org ta bg :)
c) tambah collection baju merah. hihi.

haih~ siket rupanya. hehe. tapela. yg siket tu sng na capai kan :p
semoga cuti hidup aku makin happyla sng cite.
HAPPY HOLIDAY to all students :) 

Monday, March 21, 2011

progress single lady 1

i malas na cerita punca punca kejadian. yang i tahu, i SINGLE sekarang nih. and i mula suke dgn status i nih. ngee~ 

i bole keluar dgn sape sape i yg ajak i keluar kan? tanpa perlu rase serba salah lagi. hihi!
untuk sape sape yang ta suke or ta gemar i berperangai mcm ni.. sukaty u all lah eh. i prefer mcm ni sebab kalau mcm tu i yang rasa sakitnya, bukan korang :)

i tau, ade yg kecewa dengan perangai i ni. tapi i da bagi peluang kat 3 ex boifren i. tiga tiga failed. jadi, i malas la na serius lagi. muda lagi kan? baru 20 kan? :p

p/s : tadi keluar makan dengan mamat yg i baru sehari chatting. best buat mcm ni. terasa mcm dulu dulu ^_^

Sunday, March 20, 2011

period pain ! sakitnyaa~

for the girls out there , pernah kena senggugut ta? or period pain?
saket sangat kan?? i benci sebab setiap bulan mesti kena rase. da sampai tempoh, i jadi takot. lagi lagi kalau ubat takde dengan i time tu T__T 
untuk sape sape yg tak pernah rase. time ni korang :
1. langsung takde energy. sebab energy tu da gune banyak nak tahan sakit kat perut tu.
2. talei dengar mende mende bising. saket otak doh!
3. talei perut full, if not, mende tu sume keluar alek T__T
4. duduk talei, diri talei, baring talei, cangkung talei. jadi korang kena guling guling~
5. saket sangat sampai talei tahan.

i ade macam macam peristiwa pahit and talei dilupakan sebabkan period pain ni.
kes 1
ade 1 mlm mase i kt kmpus jb. sebelum kes ni, tade sape pena nmpk i period pain sbb salunye kene tgh mlm. sume org da tdo.i  ddk kt ostel. dlm pkol 4 pg, kbtulan yana ta tdo lg n i da ta thn sgt. i ajak die g toilet. mase kt toilet, i da talei jalan sgt. saket n lemah sgt time tu, hanye tuhan je yg tau. so, mcm jd drama siket. bile yana cite alek, die ckp mse tu die da waswas, sbb muke i pucat. die egt i da bukan i da :D apela yg die igt kan??
kes 2
i kena time kat kbm T__T pastu mak guard nampak i 'mengerang' kesakitan. die sampai call ambulans uitm. agak kecoh la kan time tu. padahal i period pain je. dahla unit kesihatan kbm dekat kolej siswa. sampai sampai unit kesihatan tengah ade jamuan makan makan T_T sume orang ingat i sakit teruk. haru gila. pastu kena tahan sampai blood pressure i normal alek. kesian qila time tu sebab kena teman i berjam jam.
kes 3
ade org tu kan turun melaka na hang out. na tengok wayang. da keluar da dgn bdk2 ni sampai kat dataran pahlawan. sampai sane, i terus lemauu~ *spoil betol* i tercangkung cangkung kt situ. smpai tebal da muke ni. naseb baek ta beli tiket lg. bdk2 lain da beli. baru sampai, i patah alek rumah. pacek cab tu plak  bwk jalan jao konon2 na elak jam. hanggek die! guling guling i dlm cab tu. i da na muntah da. baaru kabut pacek tu :D sorry ye arif sebab spoil kan sumenye time ni.

oke. pernah dengar tak yg orang cakap makan painkiller tak elok? sebab pain killer ni die interupt msg yg nak dihantar kat otak kite tu. samada stop kan msg tu time kat nerve or kat otak. padahal sakit tu sebenarnye tgah jadi, tp otak kite ta receive. so, ade org ckp membahayakan kesihatan otak. tapi.. kalau sakit sangat tak tahan camne?? T__T

gambar hina Islam


i am speechless when i saw this picture. lebih kesian dengan omputih skrg ni. dengki terlebih lebih kot :)

Friday, March 18, 2011

pengaruh cerita cinta KOREA

korang gile cite bersiri korea tak?? i takde lah gila sangat, tapi boleh la kalau nak layan tu. kalau list kan, tak banyak.
1. My Girl

2. BOF

3. Secret Garden

4. Sassy Girl

erm, ni je kott. HAHA. yg laen sume ta egt da. tapi kan, sape perasan, cite korea kan. mostly memaparkan lelaki kaya and fall in love dgn perempuan miskin/ kurg mampu. lepas tu mesti ade halangan family la or orang lain yg cuba nak dapatkan salah sorang dari dua orang ni :D kan?

oke. i ade wat siket kajian. bukan kajian ape la, cume tanye tanye je. mostly, kawan2 i yg gila korea ni jenis :
A) suke characteristic lelaki yg ala2 prince charming gituu :D (i ta)
B) suke lelaki yg sanggup buang ego kerana perempuan yg dia syg (thats me!)
C) inginkan lelaki yg sanggup tinggalkan segala galanye sebab die ( ade ke wujud dlm real life??)
macam mane dgn korang plak ek?? mcm dorang ni jgak ke laen?

Tuesday, March 15, 2011

contact 24 hours, NO WAY?

oke. kali ni, i nak tanye pendapat korang.

kalau korang couple, korang lagi prefer :
A) contact selalu. main msg sentiase, call bile rase nak call.
B) bile free je msti msg die.
C) asalkan tau gf/ bf kat mana buat ape dahla.
D) seminggu beberapa kali je pon da ckop.



bagi i, i suke selalu contact. lg pon, i tasuke bosan. kalau bosan, i akan cari si dia yg i syg tok teman. kebetulan pula, student ni, busy die, ade mase mase je. tu pon, i jarang layankan sgt bz tu. utk dia, i sentiasa ade mase. kalau bole, kalau fesbuking pon na dgn die. ym dgn die. skype dgn die. bg i, selalu contct talei na dijadikan alsan cepat bosan. kalau korang cepat bosan kalau selalu contct, mesti susa kawen nanti. selalu da dpt pegang pegang, tengok muke die, semua yg susa na dapat mase belom kawen, da bole selalu dpt time da sah hubungan. takan tu pon korang bole jadi bosan? abes la rumahtangga korang. hihi :p

Thursday, March 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa memang superbb lahh!


hari ni first day on skrin beb. and i have watched it. seriously, tade tipu tipu punye, penantian i dari awal tahun aritu berbaloi sangat. cite ni memang best, and langsung ta rase rugi pergi tengok :D

cerita ni pasal seorang pelayar. nama die Merong Mahawangsa. yg diupah untuk bawa dan lindungi putera Rom, Marcus, pergi Langkasuka (kot). c Marcus ni na dikawen kan dgn puteri Cina (tataw name die, asenye memang ta mention kot). and kebetulan masa dorang da smpai kat langkasuka tu, dorang kena attack dgn lanun jaat Geruda. Geruda ni pegi culik puteri Cina tu. haa.. oke, smpai sini je bole cite. pegi la tgok sndiri ehh. first Malaysia movie mcm ni taw. da mcm cite perang perang omputih gituu ;pp

Wednesday, March 2, 2011

bahasa budak sekarang ?

". HAHA kan bg0z kw dahh taa menyemak kart fb aq :) HAHA , jgn ingat kw bg0z sgt lhaa BETINE :)) kiree oke lhaa kw ngn EX BALAK aq , kw rampas dye , aq takk athee lak nak memaki kw kan POMPAN SIAL ? kw nak dye ? aq bagiee , now , aq ngn dye kawan jee kott . yg kw nak memaki aq pahal ? dahh dye nak follow aq ? so ? ape salah yerr . HAHA , jelous ngn KERAPATAN kami ? FINE (!) now , aq ngn BALAK kw dahh ta the ape , dyeee da delete aq kart FB ? ade aq kesah ? and AQ ponn ta perlu kan kw ! byeee , block kw SETAN :) aq ta suke nak maki kw , tapiee naa buad macam manee dahh kw yg PAKSE aq kan ? aq TERPAKSE maki kw jugakk :D
 . aq bukan pompan murahan yg tergiler giler kan kw lhaa JANTAN , kw ngn BETINE kw samee macam SET*N kenn ? huh , yee aq ngaku ! aq syg kw ! tapieee ? naa buad macam manee lagie ? terpakse aq BENCINkw smpai MAMPOS ! kw jgee lhaa BETINE kw yeee :') HAHA , kesian kw athee BETINE mcm SIAL pagai macam LAKHANAT --; kepadee W.N.S , kesian kw kan ? dapat BETINE mcm BABI ? aq kesian sgt sgt ~ taa tahu naa ckp apee  , sedeh ponn  athee (!) :'( tapiee apee gune ! kw ngn BETINE kw ponn samee jee !"

oppsi ! maaf. petikan di atas dicopy dari notes random dr fb oke. untuk tuan empunye, jike terbace, i minta maaf awal awal ehh :D iskk. i cume pelik. i mengeja tahu nak baca. macam satu ejaan yang i tak pernah nampak sebelum ni. haihh!~ pelik budak budak sekolah sekarang ni kan. tengok mcm i, typing nak gedik jugak, na comel jugak, tapi i rase, masih bole di baca and difahami *agaknya lah kan :p* tp yg ni, aduii. susah lorhh. memang care dorang kot taip macam ni kan. ahhaa. i tade problem punn dgn dorang, sukati doranglah kan na taip camne. tapi, saje je nak buat topic. blank dah otak nihh. ehe. 

Monday, February 28, 2011

i bukan perempuan demand oke

before kita kawen, i nak u belikan i sebuah villa besar nya macam ni

atas nama i oke. hm. jangan lupe mini cooper tok i. susa i nak pegi mane mane kalau u bz kan.. so, i need one like this
beli cash taw! i tade duit na baya bulan bulan. hihi. hei !! u na jadi husband i kan?? u kena lah bagi i half u punye gaji. every month! i tawu i pon keje jgak, tp duet gaji i tu untuk i shopping. mane i na makan, na minum, bg kat family i lagi. u bagi kat i ehh :)

EHH!! APE NI? SALAH TAJUK LAH.

oke. di sini, malam ni, i na gtau. i tau, untuk gtau direct dekat die, mmg susa :) so, manela tau kan. kalau kalau die tergerak ati na bace blog i. *die mmg setaun skali baru on9*

WARNING : penggunaan tite awak ni sebab entry ni utk die ^_^

1 . tite takesa pun u keje ape la sayang. tolong jangan selalu merendah diri dengan tite. kalau nak compare dgn tite, tite lagi tengah thegeh2 study ni. tite tau, awak perlukan duit yg banyak bile awak da ade komitmen kan, sebab tu awak prefer to stay single. em, awak nak tite tunggu awak sampai awak betol betol ade duet and keje tetap? oke. tite bole tunggu. tp tite ikhlas tunggu awak ni. awak jgn tipu tite oke :)

2 . rokok. tite tau awak tau tite tasuke laki smoking. and awak pla, heavy smoker yg da smoke dr sejak awk sekolah lagi. tite tapena pon halang awak kan. cume tite cakap, time jumpe tite, tamo smoking, tu je. sebab tite alah dengan asap rokok tu T__T kalau awak syg tite betol betol, awk akan terfikir sendiri and benti sendiri. sebab tu tite ta pena paksa awak benti.

3 . awak jgn cakap lagi awak ni ta gune and ta layak tok tite. tite lagi ta layak tok sape sape :( awak sgt berguna tok tite. awakla yg hepikan tite. awak tapena marah tite, so, tite pon tade perasan na marah awk pon. sebab tu tite na kat awak. susa na dpt laki mcm awak. sejak dgn awak, tite rase awakla sebenarnye laki tok tite. yg betol betol serasi dgn tite. so, jgn kutuk diri sendiri lagi.

taktahu lagi na cakap ape. tp awak memang yg first tite rase mcm ni. tite rase mcm perangai awak sesuai sgt dgn perangai tite. haha. susa na terangkan.

p/s : i love you too :)

Friday, February 18, 2011

perempuan gedik tak sedar diri

salam dan selamat petang :)
and today i am going to talk about her. she and they.
WHO THE HELL ARE YOU TO CALL ME GEDIK??

yeahh~ aku ngaku aku memang gedik. that's not a big issue lahh weihh. korang kena sedar. bile berdepan dengan guys hensem dekat kampus tu, sape yang terkinja kinja? did i?? well. FYI, budak budget hot and tak sedar diri tu gedik macam korang ni, mana ade lelaki pandang. opps! fact lah kan?? berapa orang boifren korang ade hasil korang menggedik, mencapub setiap hari tu? pegi kelas pon nak bergaya. pakai itu, pakai ini. eh, korang memang berhak buat macam tu. suka hati korang lah kan. tapi kenapa perlu isu kan kalau budak budak laen nak bergaya, nak bermake up. takot ehh dorang jadi lagi HOT dr korang. huh, fuck! budak budak tu tak pena nak kata ape bile korang melaram, kenape perlu korang macam mempertikaikan pula? wujud lagi eh orang macam ni kat universiti. degree pula uwh, bukan diploma. ingat budak budak skola je yang mcm tu. dahlah weih. aku da bosan dah melayan kerenah korang. korang cube jangan nak ganggu idop aku. gedik gedik aku, aku tak dapat dL hasil meniru. aku ta menggatal dengan lelaki, aku tak cari lelaki macam kau. zasss!~

Tuesday, February 15, 2011

stop following some blogs that i've followed

macam takde kerja langsung kan cek satu satu blog. pada hal, esok i ade test nih ^__^ bukan i ni ape. kite follow blog orang sebab na blogwalking, bace bace entry. abes tu, blog blog yg i unfollow ni sumenye da up to 10 months tak update. da confirm confirm tuan empunya blog da stop berblogging kan kan?? hihi. i bukannya main stop following je.  

so, mintak ampun dan maaf la oke :)

Monday, February 14, 2011

lelaki gemok or berisi romantik

pacek aku gemok. haha ! ye, die mmg gemok. tapi die pena cakap kat aku. ala ala macam sesi menasihati anak buah dalam hal hal bercinta ni la kan. al-maklum lahh, i ni baru setahun jagung bercinta.. *opps! yeke? :D ikot dari pengalaman die la kan, girls kat luar sana, bila da betol betol fade up mengejar lelaki yg konon hensem tu.. macam ni
aeshh! die ni gile vavis punye hensem.aww ^_~
kalau dapat na pelok na kiss kiss die. ehee.. (terlupe sekejap my mister hot :p )
dorang akan beralih kepada lelaki lelaki berbadan besar. macam ni
ni gemok sangat la meera!!

mengikut pacek ku lagi, lelaki hot ni romantik. KOTTT! lah kan. sebab kalau da namenye lelaki, lelaki jugakk. hihi. penyayang pon ye.. hee. yeke? lagi pon, orang cakap, lelaki hensem ni susa nak jage, and susa nak dipercayai. hm, yela. dah market tinggi, mestilah sentiasa ade peminat. and thats why orang salu COP lelaki hensem ni kaki pompan, playBOY. grr. alaa~ pompan huduh mana pon, still ade hati nak berdamping dengan lelaki hensem kan? korang pon kan? same juga macam pompan cantik. haihh!~ kalau sume nak lelaki hensem, nak pompan cantik.. ape na jadi dengan org2 mcm i ni T____T tak laku lah jawabnye. uuhuuu~ tapi betol eh? serius ke? lelaki gemok memang lagi penyayang? or.. maybe sebab die gemok, die susa nak dpt girl, so bile ade yg sayang, die akan sayang sepenuh hati? macam tu ke?

lelaki pregnant

salam :) selamat petang :)
ngee~ boring tak buka blog ni lately entry asek pasal cinta, cinta cinta je.. mule mule sedih pasal clash. lepas tu, tuptup hepi plak. na share kat mane lagi. blog jela. readers pon i tak kenal. so, sebab tu selesa na luahkan ^__^

umur saya baru 20 tahun, bape bulan ntahh. tapi, rase macam nak kawen lahh :D *bole bgaul bebas dgn suami :p uhuk uhuk! b, kite na baby lahh. tapi takut na pregnant and lahirkan baby tu. b bole mengandungkan tok kite tak..hee~ baby comel la.. gewamm kalau tengok.
lepas tu, laki kalau pregnant pon, macam sexxxyy je :D
kalau boifren i, pregnant mesti lagi sexyy. aww!~ die kan suke cakap die kuat ;p i lembik, lemah. memang sesuai la kan kalau die yg pregnant :D :D tapikan, pic kat atas ni wat i wondering lah. serious ehh mamat ni pregnant???da lama ke cerita ni? or.. i yg out dated sangat??

Saturday, January 22, 2011

kenapa perlu hina agama lain?


i jumpa gambar ni dalam fb tadi. rasa mcm tak patot. ape motif dorang lakukan semua ni ek? na uji orang Islam ke? ish. i harap semua umat Islam tidak cepat melatah dengan semua ni. rilex oke. ni semua ujian dari Allah s.w.t. maybe dorang dengki kot. 

i cume tak paham. perlu ke dorang kutuk kutuk agama kita ni? ape yg dorang tak puas ati. da bangga sangat dgn agama masing masing, go on lah idop tu. kite tunggu akhirat nanti agama mane yg betol. teruk betol. mentang mentang kuasa besar. haihh!~ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...