Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Monday, May 16, 2011

Happy Teacher's Day!!

It is 16th MAY 2011 !!
And it is one special date for all teachers in Malaysia.
So, HAPPY TEACHER'S DAY to all teachers especially to :
cikgu n pensyarah yg ajar saya di 
Tadika Kemas PJ  -ampun! ta ingat lokasi. hehe :p (1996)
SK Wangsa Maju Sek 1 (1997-1999)
SK Subang (2000- 2002)
SMK Convent Klang (2003-2007)
UiTM Kampus Bandaraya Larkin JB ( June 2008- 2009)
UiTM Kampus Bandaraya Melaka ( 2010- till now)

huhu~ kalau masa sekolah dulu mesti esok hari yg paling best. HAHA. and then hari celebration. masa kat convent la yg paling i ingat. mesti ade persembahan dari all races. tarian india. cina. melayu. suka tengok! paling suke mestilah sebab tak belaja 1 hari kan? hehe. pengetua nyanyi. semuanya time ni. rindu nya~ cikgu ni pula macam macam jenis. kan ? 

ada yg ajar boring gila. lagi lagi cikgu sejarah. baca je dari textbook tu. pastu siap ade trademark. "portugis la yg pertama jajah Tanah Melayu YA. Mulalah zaman penjajahan YA. Selama 511 tahun kita dijajah YA" (bukan fakta, ingatan i je ni) habis kelas mesti kitorang nganjing balik. hihi.

yang garang macam singa jangan cakap la. semua students mesti pernah ada cikgu yg garang tersndiri kan? me too. tapi yg i perasan and ingat, cikgu i yg garang mesti cikgu BI. maybe sebab tu i agak terer BI kot. (oke perasan!) kelas cikgu yg garang ni mesti cuak je. hope hope cikgu ni cancel kelas, demam, ade meeting la, datang lambat. tp tibe tibe muncul kt pintu kelas. haihh~ kecewa.

yang best gilak pun ade! hehe. semua cikgu . tapi ta semua best gilak oke :D hihi. oke. talei na list kan cikgu yg best gilak ni sebab ramai la gak. dorang aja best. relax je tade la menakutkan setiap kelas dorang. rase happy je tunggu die msok kelas ( ade ke meera? bukan semua kelas kau harap cancel ke?)

anyway, thanks to you guys. without cikgu cikgu semua, saya ta berada di sini skrg. even saya masih bukan sesiapa di dunia ni, i will be someday. semoga ilmu itu semua diberkati hingga ke akhirnya :)

3 comments:

ghost writer said...

cikgu adalah assistant kita dalam mencari ilmu.selebihnya dia memberikan markah untuk kertas exam kita.

selamat hari guru.

pRiNCe said...

wah bestnye blog ni..
kalau prince nak datang selalu boley x?
hehehe..

mykhalis said...

selamat hari guru.. pengorbanan mereka takkan kita dapat balas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...