Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Tuesday, May 17, 2011

cinta tu wujud lagi ke?


happy kan kalau dapat bercinta dan berkasih sehingga ke jinjang pelamin? tapi, tak semua orang bernasib baik. even kahwin pun, tak semestinya bersama selamanya. bak kata orang, takde jodoh, nak buat macam mana. tak habis habis nak pasrah dengan takdir

wujud ke cinta yang abadi, ikhlas dan agung macam yang diperkatakan dalam cerita cerita dongeng tauladan tu, kalau manusia sekarang lalai dan sibuk mengejar kecantikkan, nama dan harta? semata mata menegakkan ego diri yang tak ke mana. sesetengah bangga dengan title 'player', sesetengah bangga dengan keHOTtan diri, sesetengah materialistik. mana mungkin sempat nak bercinta dengan seikhlas hati.

akhirnya, semakin ramai yang kecewa, sakit hati, berdendam, rosakkan diri, bunuh diri dan even membunuh sesama sendiri. alahaii perasaan, kenapa lah begitu besar impak kau dalam hidup ni? T_T

10 comments:

ghost writer said...

percaya tak...kalau sebilangan yang lain cuma tau bercinta(maka cinta itu wujud)tapi tidak ramai yang tahu camner nak handle cinta.

haniey said...

betuk tu meera..susah nk cari cinta sejati smpai mati..

Meera said...

@ghostwriter : yeahh. bcinta semua org rety, erti sbnr, tade sape tahu.

Meera said...

@haniey : kan? yg kahwin pun bcerai berai.

alif haris said...

wah jiwang :p hehe

Meera said...

@alif haris : jiwang eh :p

alif haris said...

HaHa .. boleh tahan larh

Meera said...

@alif haris: no! i am not ;p

alif haris said...

eleh ye ler tuu .. buleh caye ke . HaHa

Meera said...

@alif haris : ta. mane ade jiwang. tarik balik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...