Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Tuesday, May 25, 2010

benci nk cross jalan :(

ape tu???? haha! :D nampak x? kuda belang sedang melintas di lintasan kuda belang. yela. da nama pon lintasan kuda belang. suka ati die la nak lintas :p kalau ade yg horn, lintasan tu ade name die, ape die kesa. kn3?? ^_^
*mengong la meera ni*

larhh.. ini ape pla? zebra crossing jgak. tp, disebabkan kecuaian dan sifat pentingkan diri manusia zaman skrg, zebra2 yg melintas di zebra crossing uw bole end up mcm ni T_T scary!

topic zebra crossing ni di post laju kan ke blog i sebab sejak i duduk menyewa ni. stiap ari nak pergi klas, i kne redah bende nihh :( gile takot nak lintas. well. salah 1 sebab zebra crossing ni diwujudkan adalah utk memudahkan penjalan kaki mcm i ni mlintas jln yg kunun2 busy tu. die bagi i hak utk lintas bile2 mase je. *lintasla mase kete laju so bole smpai cpat ke dunie sleep forever* member i ckp, lintas je kalau x lintas, kete2 tu xkan berhenti. tapi mcm mane pla kalau i lintas pon kete2 tu x berhenti?? T__T i belom sdie na tido x bangun2 lagy.

pesanan utk driver2 di area kampus i nie, * kampus i je, tmpat laen i x kesa sebab i x gune zebra crossing situ. ehee~*, tolong slow siket ea bile nmpk i nk lintas. kesian kat i tw, pegy balek kls jln kaki *kampus hanye 5 minit dr uma kalau jln mcm siput pon :p* melake ni panas. berpeluh2 i tgu na lintas. kalau ade yg terase, ahhh! xnk minta maaf :p chowww~

Monday, May 17, 2010

ni bukan cerite lucah oke.

Hurm.. xtahu knape skrg suke bace cite bodo2 cmnie. ehe..

Haris dan Eliana classmate. Masa tu rehat. Oh yeah cerita dia cmni.... Eliana tak pergi rehat kerana wallet hilang. Tinggallah dia seorg dikelas dan tetiba Haris muncul dengan wajah mencurigakan.
Eliana: Eh Haris! Dah habis rehat ke?
Haris: Belum lagi.
Eliana: Dah tu awak tak pergi rehat ke?
Haris: Tak. Dah kau tu tak gi rehat ke?
Eliana: Tak. Wallet hilang.
Haris: Aiseh.... Takpe Eli.....Haris ade sesuatu yang 'keras' dan lebih 'enak' dari makanan kantin tu. Hehehe...
Eliana: Eh...nape Haris tutup langsir ni?! yang tutup pintu tu buat ape?!
Haris: Takut orang nampak. Kang Haris dapat susah!
Eliana: Haris dapat susah?! Eli tak paham lah.....eh nape datang dekat kat Eli ni ha?!
Haris: Haris takut orang lain nampak. Haris nak Eli je nampak! hehehe...
Eliana: Ape ni!! dah dah jangan kacau Eli!! (tutup mata)
Haris: Kalau Eli taknak bukak mata takpe, Eli bukak je mulut tu luas-luas. Pandai2lah Haris meneruskan agenda selanjutnya...
Eliana: Taknak! Taknak!
Haris: Ala bukak je lah mulut! Ni bukan sebarang tongkat tau hehhe 'tongkat sakti' Haris hahhahaha
Eliana: (menangis) Eli takmau Eli......
Dengan pantas Haris merodok tongkatnya kedalam mulut Eliana. Eliana dapat rasakan benda itu cukup keras dan sungguh luar biasa rasanya. Sedap.....







Haris: Ha sedap tak gula-gula tongkat tu? Ingat jangan sampai orang lain tau kang jeles pulak diorg Haris belanja Eli gula-gula ni! Mahal siot!
Eliana: Isk Isk Isk Yela Haris.....Thank You.....Isk Isk Isk

jangan blue kan otak korang oke :)

Tuesday, May 4, 2010

money is everything.


Bace essay ni. & then do comment about it. budak ni kena buat essay pasal ape yang die harapkan pada parents or grandparents die bile dorang da tua nnti. xfaham, ask me :)


What i would like to see in my aged parents/ grandparents.

I am a boy. Boy is a boy. Girl is a girl but i am not a girl. Why i am not a girl is because i am a boy. A very good boy. I have a sister and three parents. Two mothers and one father. They are mad people and i am their mad child. We are all mad.

When they are old, i am hoping that they have earned a lot of money by then. Money is money. Not money is not money. Money is good so i like money. When they old they will not need so much money so i can take all their money and use.

Because of my three parents, there are more of them to take care of each other. i can then go and use all their money as they do not need the money. they can go and play chess or sing songs together.

Monday, May 3, 2010

ape mende lembu itam lagi gemok ni wat kat blog aku?

ouh dear Miss Aiin Abdullah ♥♥
thanks for the wasiat u gave me.
u sangat kaye dengan lembu nampaknye 
Emoticon
Mr Cutee? memandangkan lembu ni milik i skrg, i nk tuka name die..
weeee~
-Si Gemok-
haha.! comei comei.

1. Thank and link the person that gave you the cow 
so Aiin, thanks again for Si Gemok. Tade orang lain lagi yg akan bagi i wasiat mcm ni selaen u ♥

2. bagi balik wasiat ini kepada 7 blogger yang paling active ataupun 7 yang paling tidak active.
hmm.. i rase i nk bagi dekat yg activela. kalau bg yg xactive, mati pla Si Gemok i nihh.. so.. the will goes to :

3. Bagitau diorang bahawa diorang dapat wasiat dari kampung sepening lalat.
sebentar yaw.. kejap lagi i akan singgah blog u all ^_^
Emoticon

4. Cerita 3 perkara yang selalu anda buat sambil tengok tv
ehmm.. ape ye? i jarang tgok tv la. hm, maybe.. 
a) makan
b) minum
c) makan lagi

5. bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan
makanan pelik? i jenis x berani try bende yg xselalu i makan la..
a) kuih yang i xpena dengar namenye
b) yong taufu & seafood johor :)
c) laksa johor *pelik*

6. Cuba bagitau berapa orang kawan anda kat Facebook
ceh.. ni pon nak tahu ke? ngeee~  378 orang saje ♥

7. Feverey soalan ni... camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe kat mana?
jumpe first time ke ape? kalau first time.. mase tu i tido rumah mmbr i, mase raye. so i follow die dengan mmbr die braye :) time tula i jmpe mmt sowang nihh..weee~



Saturday, May 1, 2010

Tolong! i xtahu nk jwb la.

Ade orang tanye i.. 1 soalan nie. ala.. teka teki :)

Ade sebuah feri yg membawa 100 orang penumpang karam di tengah lautan. Hanye 12 orang je yg selamat tapi sorang je yg dapat pakai pelampung. & guess what, yg pakai pelampung tu perenang negara. (pelik siket kat sini) Soalannye, kenape perenang negara pakai pelampung, sedang kan yg lagi 11 tu orang biase2 je.

i xtahu nk jwb ape. nak tahu ape i jwb
.
.
.
.
.
.
.
sebab yg laen tu naek bot kecemasan. perenang tu da xmuat, so terpakse terapung sorang2 gune pelampung.
ngeee~

ade sape sape yg tahu x jawapan yg sebenar? tolong oke. ini berkenaan dengan maruah. nanti i kene ejek. xkesian ke kat i? :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...