Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Friday, April 30, 2010

seluar panjangggg & "@!^#%" panjang.. oopsss!

Cerite ni pasal 1 couple di sebuah kampung.. setiap malam, si bf akan datang lepak kat rumah si gf. tapi dengan sempoi je pakai kain pelekat. almaklumla, orang kampung (xtahula kalau orang kampung sekarang). satu malam, semase menghantar si bf ke luar rumah ( bf die da nak balek)..

gf : abang, laen kali datang pakaila seluar..
bf : kenapa?
gf : xsopanla depan mak abah pakai kaen pelekat je
bf : haa.. yela. laen kali abang pakai seluar

kemudian, si bf membeli kaen untuk dibuat seluar panjang lalu dihantar ke kedai untuk dijahit. keesokan harinye, bf datang lagi ke kedai tersebut untuk mengambil seluar yg da siap dijahit.

bf : terime kasih ye kak
tukang jahit : sama2. ni kaen lebihannye.. ade 1/2 meter lagi. bawa balek
bf : oh, oke2.
 
malam tu, si bf hendak ke rumah gf nye lagi. kali ni die datang berseluar panjang. tapi, die menyarungkan kaen pelekat di luar kerana nak buat surprise untuk gf nye. dalam perjalanan, bf singgah kat petronas jap nak g toilet. akibat tak biase pakai seluar, die menanggalkan seluarnye. malangnye, disebabkan terkejar-kejar, die terlupe untuk menyarungkan seluarnye terlebih dahulu dan terus ke rumah gf nye dengan berkaen pelekat.

gf : eh abang! kn sy da cakap jgn pakai kaen pelekat lagi.
bf : (tersenyum lebar lalu mengangkat kaen pelekatnye) abang da beli seluar panjang da..
gf : wahhh! panjangnyeee bang!
bf : memangla, ade lagi 1/2 meter kat rumah.

p/s: untung ke gf nye? hahaha! :D *gile sekejap*

Kes Arwah Aminulrasyid

hmm.. sebenarnya i kurang berminat bace paper. nak tahu pasal isu-isu semase ni.. haram! tapi tadi tibe-tibe terbace kat paper berita harian hari ni, pasal seorang budak 15 tahun ditembak mati oleh anggota polis. baru tahu pasal ni..dah lame xtahu pasal dunia luar ( katak bawah tempurung) kesian sangat kn? even sebenarnye x tahu siapa yg betol. ( polis ataupun kawan mangsa)

cerita polis berbunyi begini :

mereka mengarahkan arwah menghentikan kenderaan untuk pemeriksaan kerana mencurigakan, tetapi sebaliknya, arwah memecut laju. penumpang kereta tersebut melarikan diri setelah kereta tersebut terbabas. 2 anggota polis mengejarnya manakala lagi 2 cube menahan arwah ( pemandu). arwah dikatakan cube merempuh polis dengan mengundurkan kereta. demi mempertahankan diri, tembakan (yang kena kat kepala arwah) dilepaskan.sebilah parang dijumpai di dalam kereta arwah dan disyaki digunakan sebagai senjata untuk samun.

cerita kawan mangsa pula ( merupakan penumpang di dalam kereta semasa kejadian) :

mereka dalam perjalanan untuk menolong kawan mereka (motor die rosak)..dalam perjalanan, kereta yg dipandu oleh arwah bergesel dengan sebuah kereta mewah berdekatan dengan restoran di Seksyen 7. Kemudian mereka merasakan ade penunggang motorsikal ( i tak pasti berapa) mengejar mereka.. tapi motor tersebut terbabas setelah berlanggar dengan belakang kereta mereka.. arwah berada dalam keadaan ketakutan dan terus memecut laju. time nila baru terserempak dengan polis peronda yg kemudiannya mengejar mereka.. tembakan bertubi-tubi mengenai tayar kereta tetapi arwah tetap terus memandu. tembakan terakhir mengenai kepala mangsa dan mangsa dikatakan rebah ke riba kawannya. kawannya cuba untuk menyerahkan diri setelah keluar dari kereta, tapi polis dikatakan memukulnya sebelum dia berjaya melarikan diri.

huh? polis betol ke kawan arwah yg betol?? bagi i, i x kesala sape yg betol or salah. yg penting, kenape polis tersebut melepaskan tembakan? sedangkan mangsa hanya cube melarikan diri tanpa membahayakan nyawa orang laen ( tanpa senjata api, ataupun tanpa bertindak untuk mencederakan polis) kalau penyamun pon, xkanla terus tembak? lagipun, 15 tahun, bawah umur lagi, xbelaja law kot polis tu.. (oopss!) oke. pape pon, al-fatihah untuk arwah. semoga keadilan dapat diadili dengan seadil-adilnya.. memangla yg da pergi, xkan kembali lagi. biarla kes ni diselesaikan, elak perkara yg same berulang lagi laen kali :) kepada pemilik kereta mewah dan penunggang motorsikal seperti yg diceritakan kawan mangsa, tampilla kehadapan sekirenye anda betol2 wujud.. maybe, bantuan korang besar maknenye bagi orang laen. hik.. 

toodlesss!~

p/s: tanak upload pic mangsa...

Wednesday, April 28, 2010

rambut mahkota lelaki ?

Orang selalu kata, rambut adalah mahkota bagi setiap perempuan. tak kira lah bertudung ataupun tak. tapikan, cuba fikir2 balik. rambut pon mahkota bagi lelaki juga. &, i rase lagi penting kot. sebab, perempuan kalau rambut rosak, boleh pakai tudung ( like one of my friends did).. kalau lelaki? salah potong? oh damn! alter alter, terus botak. xkan nak cover gune tudung juga? ( oh no!) 

*bf saye, jangan sesekali membotakkan rambut ye*

I sedar dengan benda ni mase nak teman bf i pegi saloon nk potong rambut die. i pelik kenapela mamat sorang ni demand sgt nk potong rambut kat mane. ni x oke, yg tu melayu potong.. haishh! sebab bagi i, lelaki, potong jela kat kedai murah2 tu. membazir je bayar mahal tapi potong siket je. harge da lebih kurang macam harge i trim rambut ( xtermasuk wash, blow && etc)

* semua lelaki macam ni ke bf i je?*

hmm.. tapi macam mane pon, lelaki kurang mengalami masalah rambut macam kaum2 i nih. rambut bercabang, rosak, kasar ( rambut lelaki memang da semulajadi kasar, ehee..kn3??)  maybe sebab rambut lelaki xterdedah dengan blower, curler, straightener sangat..or ape2 jenis alat pemanas untuk rambut nih. aish! i ni memandai je buat andaian. hm, motif sebenar entry ni.. sebenarnye, pening! bile duet nak datang guling2 kat i?? huwaaarghhh!~ nak buat rambut!!!

nak yg ini je..simple kn2??


x pon yg ini pon okela..

nak cube yg ni, tapi my fren zue cakap tunggu rambut die pjg, nk buat sekali :)


p/s: rambut xcukup pjg lagy :(

Saturday, April 24, 2010

lady 'meera' gaga??

don't you just love LADY GAGA?
what???! you don't have any idea what, or who lady gaga is??
i guess you don't have internet ( then how can you read this?) at your house? tv? radio??
then, take a look at this..
eh!! that's me!! :p

oke. enough of photos.
i just want to share with you all.. that i LOVE her ♥
i love her unique
i love her style
i love her fashion
i love her image
&& especially her voice
ooh! i just love lady gaga :)
some maybe says..she's just too much.
(that's what some of my friends said)
but that 'too much' is the thing that attracts her fans just like me (:
but i know that it is impossible for her to be here..in Malaysia * cryinggg*

Friday, April 23, 2010

pesanan untuk diri sendiri :)

Attention!
kite hidup same2 oke dlm dunia nie.
& jgn fikir diri sndiri tu perfect sgt
kalau bole semua org ko x suke kn? 
die ni gedik sgtla, yg die berlagak sgtla 
blahblahblah
ko jgn ingat ko umpama bidadari, semua org suke.
no body's perfectla dlm dunia ni.
pape hal pon, cermin diri dulu la weh
budget bagus gile!
mesti ko ingat semua org suke kat ko kn?
hahaha!! oh please! jgn perasan sgt ea.
bukan na jeles ke ape, tp aku bole list kan sape yg x suke kat ko
& aku da cukup2 menyampah dgn ko.

p/s: ade sape trase x?

Wednesday, April 21, 2010

otak da mereng

tommorow is my first paper. hihih T_T
i am not fully prepare yet
oh no! 
besides someone's daughter & someone's gf.. 
i am a student. student who has to study :(
huh! whatever!~

p/s: harap2 paper esok senang ^.~

Wednesday, April 14, 2010

aku dan qila.. kami same2 malas xD

na tahu ta?
da 2 hari  i tido atas lantai..guess why?
panas gile.. bju da ckop singkat, seluar da ckop pendek..
>.<
but the sweating was not going to stop..
dulu, satu satunye kwsn sejuk ( acah acah kutub utare) dlm rumah nie, bilek kitorangla..
tapi sejak akhir akhir nie, sgt panas.. ta tahan i tell you

kak ana ( org kedua tertua dirumah ni) chakap, "mesti kipas korang koto.."
kitorang balas balek, " mane ade. bersih jela. maybe rosak kot, bunyi pon da semacam"

ngehee~
last last kirorang fade up..
td kitorang tutop (switch off) kipas tu..
derrr! kale kipas tu da tuka. dulu puteh, skrg cokelat..
hahaha! ROFL
mama pena chakap, klw slow tu, kipas koto..
kitorang pon bersihkanla.. hik! (lupela na amek gmbr qila pnjat katel :p)
&& skrgg...
cuace dibilek kitorang da kembali seperti biase..
tdo ta pkai selimut mushuk i tu? confirm shakingla babe :)
toodles!

p/s: teringin tdo dipeluk MOHD SYAFIQ ABD RAHMAN :)

melaka kate pegy, selangor kate mari.. yehuu~

dlm sedih sedih, bile i terfikir yg i na balek rumah..
semua hilang (^_^)
it has been years since my last return there.
mama! rindunyee..
adek adek, of kosla rindu.
syg semua!

 muke i yg excited. cumel kn?? :p

Tuesday, April 13, 2010

pkol 5 lbei pagi. hurmm..

i ta tdo lagi!!! yeehuu~
itula yg slalu jd bile na dkt final..
meera tdo lambat.. sowg2 :(
kalau dulu, msty ade wawa, yana & zue.
kitorang same2 ta tdo mlm :)
mish them so much!
err.. itu je kot na ckp.
pagi2 cmnie, ta elok post blog.
toodles!!


p/s : rindu dkat mama gile2 T_T

Friday, April 9, 2010

buat duet dgn search aje :)

na tahu ape benda kat atas ni?

guess what.. i pon tadela tahu sgt :)
tapi, aritu i blogwalking kat blog nie..
jalan..jalan. tibe2 tbace psl Mylook nie.
senang je, sign up for an account..
then stiap hari, buat jela 5 search.
sbab Mylook nie search engine..
stiap search uw korang akan dpt $0.22
takla byk tapi buat jela utk saje2..ehee.
limited to only 5 shares per 24 hours..
lpas i bace, i trus join
dapat, dapatla. ta dapat pon i ta rugi pape
^_^
click here to join if interested

Thursday, April 8, 2010

merepek tgh2 mlm

"im just totally n completely sick of being in love.
i hate d time when i start to care bout someone.
its just like throwing myself inside d same boiling pot.
even i knew that at d end,i ll get hurt.
but everytym i got dat feeling.
i feel lyk in the air.
evrytink is possible 4 me.
n now,its happening again.
lyk b4, i ll always hoping dat it wont last.
bcos i just want it lyk everyone does.
its bcos..im just too tired n sick of love.!"

* QUOTE from own words 7 months ago.
( actually baru terbace alek entry ni di satu ruangan)

mase tu, i sgt hope hbgn dgn mmt uwh smpai bile
tapi.. well. im just planning & hoping
its already done


&


i am with him now
meera happy? yes. nanges? biasela tu.
scandal? no more( baeknyee)


harap sgt nothing gonna interfere the relationship.
nape post pasal nie ea?
sbb lately.. im worry so much
T_T

Monday, April 5, 2010

hate this feeling

dup dap dup dap..
beberape minit yg lalu, hati i tersentak
*wahh ayat..!
fyi, i sdg menelaah buku opm nie.
maklumla, esok pagi2 da test :)
sambel2 tu, i dga lagu..
note: mmg perkare wjib jike na study
tapi.. ntah knape
start je lagu bunkface through my window
darah bderau.. bkn na ckp lagu tu seram ke ape.
lagu uwh ta pena bawa makne pape pon bg i
i mule perah otak, mncari sebab
then baru i egt, suatu mase dulu
bile lagu tu kdgrn, there's someone calling me..
someone that was really special for me
*that time only oke
hmm.. meera, knape nie?!
T_T
guess no one akan phm ape yg i cube smpai kan :)


p/s : to Mohd Syafiq Abd Rahman, ily ♥♥

Saturday, April 3, 2010

special for kengkawan jb

da pkol 1 lebih pagi da ni.
esok uitm jb wat marketingday..
T_T
na pegy.. 
tapi sgt bz. 

Windu kowang na maty doe!


tadi YaNa call aku..
dpt chakap nan Wawa, Zaila, WanChong, Pedon & Din.
bolela tu kan.. then bawu aku sedar.
wndu sgt ngan kowg sume..
salunye owg chakap,
1 je yg mmbuatkan bile da ke tempat bawu kite still talei adapt.
sebab everything i have here is not the same with the thing i got there!

*aku ta menyesal

to all my frens di JB.
even kengkawan kat sini pon support aku bagai na rak pon
ta same mcm tat sane.
mslh wat asgmnt mmg ade kat mane2.
tp dlu, if kat Jb, i still can handle it.
tp kat sini, i cant
T_T
really..really ta tahan.
tade sape dpt tolg aku
aku jd tlampau tension smpai demamdemam.
kowg ta pena kn tgok aku cmnie.

*aku da hilangkan sume pics kite time tat larkin dlu mase format lappy :(
i am such a foolll

Zue, ko plg besshh.
ta pena ade mslh nan ko.
Yana, kwn nan ko, oke sgt.
tapi ape yg owg chakap, slalunye ade btolnye.
people judge kite, even kdg2 twok sgt.
some of it kite bole gune.
Wawa, kwn nan ko selese.
aku tana split up.
sygss sgt nan frenship ni.
tp, ape pon kptsan ko, ktorang accept je.

to all b304,
lely, tyka, lisa, syasyai, bella, arfa, ajieq, zaila, myra
mish na lpak nan kowg jgak.
t, bilebile kitorang twon
jgnla wat donno je.
even, kitorang dtg, ta kuwa nan kowg :(

p/s
tengs a lot to yaya, qila & kina, amy.
tade korang kat sini, aku ase, aku da blah da.
ta lupe wat sheila sewel & salwa.
dan
akak akak rumahkuh yg gile.
(spatotnye na post mlm td, tp ta smpat)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...