Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Wednesday, April 28, 2010

rambut mahkota lelaki ?

Orang selalu kata, rambut adalah mahkota bagi setiap perempuan. tak kira lah bertudung ataupun tak. tapikan, cuba fikir2 balik. rambut pon mahkota bagi lelaki juga. &, i rase lagi penting kot. sebab, perempuan kalau rambut rosak, boleh pakai tudung ( like one of my friends did).. kalau lelaki? salah potong? oh damn! alter alter, terus botak. xkan nak cover gune tudung juga? ( oh no!) 

*bf saye, jangan sesekali membotakkan rambut ye*

I sedar dengan benda ni mase nak teman bf i pegi saloon nk potong rambut die. i pelik kenapela mamat sorang ni demand sgt nk potong rambut kat mane. ni x oke, yg tu melayu potong.. haishh! sebab bagi i, lelaki, potong jela kat kedai murah2 tu. membazir je bayar mahal tapi potong siket je. harge da lebih kurang macam harge i trim rambut ( xtermasuk wash, blow && etc)

* semua lelaki macam ni ke bf i je?*

hmm.. tapi macam mane pon, lelaki kurang mengalami masalah rambut macam kaum2 i nih. rambut bercabang, rosak, kasar ( rambut lelaki memang da semulajadi kasar, ehee..kn3??)  maybe sebab rambut lelaki xterdedah dengan blower, curler, straightener sangat..or ape2 jenis alat pemanas untuk rambut nih. aish! i ni memandai je buat andaian. hm, motif sebenar entry ni.. sebenarnye, pening! bile duet nak datang guling2 kat i?? huwaaarghhh!~ nak buat rambut!!!

nak yg ini je..simple kn2??


x pon yg ini pon okela..

nak cube yg ni, tapi my fren zue cakap tunggu rambut die pjg, nk buat sekali :)


p/s: rambut xcukup pjg lagy :(

2 comments:

Anonymous said...

Rambut ni bagai asset yang bernilai dlm diri setiap lelaki. Ia melambangkan personaliti, keyakinan dan bermacam-macam lagi. Kalau u belajar psikologi dalam bidang baca-baca orang ni boleh la baca rambut seseorang tu and boleh terus tahu dia tu camna. :)

Well, i ni lelaki and sangat suka bela rambut lebat-lebat. Bukan panjang k. kalau panjang tu nampak macam perempuan (amirite?) Ia seronok. Bila bangun tidur ia nampak cool. Even cool dari rambut dR Rozmey lol

Masa tu ada la spot check pak gad. Maybe nak raise duit untuk dinner gad-gad kot. hurr so i pon kena la tahan. pergh first time lak tu. rasa nak belasah je pak gad tu.

persoalan nya, kenapa nak tahan disebabkan rambut je? bukan ke rambut tu hak peribadi and orang lain perlu ke kisah? kita da 'tua' and well.. agak matang la. tak kan la kita nak biar rambut jadi cam pengemis? (kita kat sini merujuk kepada lelaki derr) pandai-pandai la kita nak jaga, trim, alter, edit etc. hidup kat universiti ni kalau hodoh la awek tak melekat. durr..

kepada pak gad yang membaca ni sedar-sedar la diri. kalau boleh tolong buat surat anta ke admin seluruh gad kt shah alam tu edit la sikit peraturan tentang rambut lelaki ni. :/

tl;dr rambut lelaki adalah hak persendirian! mind your own bisnes la!

kthxbai

Meera said...

hehe.. pak guard kat sane rush smpai masok bilek ke? *weird*
so, betolla kn rambut pon mahkota lelaki :)
btw, sape ni? komen pjg2, tp tade name..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...