Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Thursday, May 26, 2011

makanan pelik tp real

kalau korang dihidangkan makanan macam ni, korang makan tak?
roti tau ni. huhu.

Wednesday, May 25, 2011

sebentar melayan hati

oke! baca tajuk je da sah sah entry ni nak jiwang kan?
yes. memang pun. 
pernah ta korang :

Tuesday, May 24, 2011

tak boleh ziarah kubur?!

tahu ke tak korang! yg sebenarnya, dalam Islam, kita tak bole tangisi orang yg da meninggal dunia? i tahu pon dari kawan. hm, teruk i ni. tak banyak yg i tahu :) tahu tak! lagi satu, yg dalam Islam, tak digalakkan ziarah kubur? lebih lebih lagi wanita. and lagi satu yang tak digalakkan berbatu nisan and letak marmar bagai tu? yela. kalau kite fikir logik, betol jgak. org mati makin ramai. yg hidup pon makin ramai. rumah makin byk dibina. hutan pon kena gondol je. huhu. mana lagi na dpt tanah kubur? betol ta? sebab tu orang gune balik kubur kubur lama. kalau da keras, besar meluas bagai. camne nak gune balik? 

lagi satu yg i tak paham, kubur je kan? perlu ke na macam ni? 
takdenye mayat tu na bangon alek. pakai mekap ke ape. haihh
whoa! i pon minat pink jugak! tp ta pena berniat nak wat cmni :)
yg ni, err.. siap sofa bagai T__T
yg ini, mungkin kubur bersama kut :)
mungkin, si mati gemar dgn susu lembu??
alahaii~ da mati pun na fuck orang lagi ke?
yg ini pula, mungkin si mati, mati semasa menunggang moto la kan
fuh! ini pon ade?

huh. macam macam kan orang sekarang ni? makin maju dunia, makin pelik pemikiran nya. haihh~ minta minta lah family i dijauhkan dr semua ni. 






Saturday, May 21, 2011

roti canai mamak

tengok pic atas ni!
tengok lagi sekali!! benci kan? 
abes terliur liur tawu.
grrr.

oke. kenapa i wat entry pasal roti canai ni.?
huhu. meh sini dengar bace cite.

pada suatu hari, tak jauh dari bandar Melaka. ta jauh dari pantai. terletaknya, sebuah restoran mamak.. (tet! sebenarnya, i tak tahu pun lokasi) cerita ni diceritakan oleh member i, tika namanya (die suro i letak name die, budget bole feymes) pacek kepada macek die, pergi makan kat kedai mamak. yang mana 1 i tak tahu tp kat melaka la kan. and then die tak tahan na cincing, die pon pergi la toilet mamak tu. nak tahu ta.. die nampak mamak tu uli tepung roti canai tu banyak banyak gune kaki T_T paham ta? PIJAK PIJAK je. ee..! jijik betol bile i dengar cite tu. tak pasti kesahihan nya sebab takde bahan bukti yg kukuh untuk memenjarakan mamak tersebut. tapi yang pasti, i tana makan mamak lagi da. sekian. terima kasih kepada mamak sebab wat i tana makan kat mamak lagi da! :)

Wednesday, May 18, 2011

oh bunga!


rasa tenang tak kalau tengok bunga? i tanya kat perempuan je. lelaki mesti tak rasa pape kan? hihi ;p kalau kat malaysia ade musim spring, i la orang paling hepi. mesti hari hari na amek gambar. tett! ce tengok pic ni.
imagine i kat tengah tengah tu. whoaa!! dari ta cantik, bole jadi cantik pic ni . hihi. oke, sorry perasan japp! ^_^
aduhaii~ naseb lah i tade boifren. kalau ta i na minta die belikan i sejambak bunga sekarang juga. hm, otak macam sesaklah sekarang. maybe bunga bole bagi i ketenangan siket :)
sweet kan? tasuke yg merah tu.
huhu. oke. bermimpi la ye meera. kau tade boifren sekarang ni :)




Tuesday, May 17, 2011

blog readers


first and foremost, thanks to all yang sudi baca entry merepek i. and sudi folo blog i ni. 

oke. ape tujuan kita folo blog orang ea? sebab blog orang tu best and interesting tok dibaca lagi. kan? supposely ini lah function follower. am i right? kalau salah, soryy. hehe :p tapi, sebagai tanda penghargaan, selalunya, i akan folo balik orang yg folo blog i. (actually follower yg i perasan jela and yg tglkan dkt shoutmix je. hehe) so, kalau korang perasan, ade blogger yg ta pun folo korang tapi cakap kat shoutmix, 'da folo u folo me back oke'

duh! i bukan nak cakap ape. i takesa pun berapa orang follow blog i ni sebab i tawu tahap mane i pandai membebel and i pon blogging just for my self-satisfation. ade follower tu satu bonus :) (again, THANK YOU pd u all) tapi, perlu ke blogger blogger tu buat macam ni semata mata nak ramaikan follower dorang? haiyaa~ tak baik la wat macam tu :)

folo jela betol betol oke. jangan just cakap cmtu sebab nak dorang folo u all ^_^

cinta tu wujud lagi ke?


happy kan kalau dapat bercinta dan berkasih sehingga ke jinjang pelamin? tapi, tak semua orang bernasib baik. even kahwin pun, tak semestinya bersama selamanya. bak kata orang, takde jodoh, nak buat macam mana. tak habis habis nak pasrah dengan takdir

wujud ke cinta yang abadi, ikhlas dan agung macam yang diperkatakan dalam cerita cerita dongeng tauladan tu, kalau manusia sekarang lalai dan sibuk mengejar kecantikkan, nama dan harta? semata mata menegakkan ego diri yang tak ke mana. sesetengah bangga dengan title 'player', sesetengah bangga dengan keHOTtan diri, sesetengah materialistik. mana mungkin sempat nak bercinta dengan seikhlas hati.

akhirnya, semakin ramai yang kecewa, sakit hati, berdendam, rosakkan diri, bunuh diri dan even membunuh sesama sendiri. alahaii perasaan, kenapa lah begitu besar impak kau dalam hidup ni? T_T

Monday, May 16, 2011

menanti yang tak pasti



tahu ke tak? menanti sesuatu yang tak pasti itu something yang menyiksakan? bukan kita tak sanggup menunggu dengan setia. tapi hati ni takde lah kebal mana nak tunggu lama lama last last kecewa. bukan memaksa untuk bagi jawapan. hati dan perasaan tak bole dipaksa. cuma, jangan bagi harapan kalau tahu at the end jawapan nya NO. bayangkan kita kat tempat orang yang menanti tu, tersiksa T_T tolong oke. lepas ni, kalau orang yang menunggu korang tu nak pergi, nak bagi peluang diri dia tok happy semula, benarkan oke. jangan dorang nak pergi, korang tarik balik. jangan sebabkan ego and diri korang tu, korang biar mereka mengejar korang. sesungguhnya, amat lah terseksa, sekian :p

Happy Teacher's Day!!

It is 16th MAY 2011 !!
And it is one special date for all teachers in Malaysia.
So, HAPPY TEACHER'S DAY to all teachers especially to :
cikgu n pensyarah yg ajar saya di 
Tadika Kemas PJ  -ampun! ta ingat lokasi. hehe :p (1996)
SK Wangsa Maju Sek 1 (1997-1999)
SK Subang (2000- 2002)
SMK Convent Klang (2003-2007)
UiTM Kampus Bandaraya Larkin JB ( June 2008- 2009)
UiTM Kampus Bandaraya Melaka ( 2010- till now)

huhu~ kalau masa sekolah dulu mesti esok hari yg paling best. HAHA. and then hari celebration. masa kat convent la yg paling i ingat. mesti ade persembahan dari all races. tarian india. cina. melayu. suka tengok! paling suke mestilah sebab tak belaja 1 hari kan? hehe. pengetua nyanyi. semuanya time ni. rindu nya~ cikgu ni pula macam macam jenis. kan ? 

ada yg ajar boring gila. lagi lagi cikgu sejarah. baca je dari textbook tu. pastu siap ade trademark. "portugis la yg pertama jajah Tanah Melayu YA. Mulalah zaman penjajahan YA. Selama 511 tahun kita dijajah YA" (bukan fakta, ingatan i je ni) habis kelas mesti kitorang nganjing balik. hihi.

yang garang macam singa jangan cakap la. semua students mesti pernah ada cikgu yg garang tersndiri kan? me too. tapi yg i perasan and ingat, cikgu i yg garang mesti cikgu BI. maybe sebab tu i agak terer BI kot. (oke perasan!) kelas cikgu yg garang ni mesti cuak je. hope hope cikgu ni cancel kelas, demam, ade meeting la, datang lambat. tp tibe tibe muncul kt pintu kelas. haihh~ kecewa.

yang best gilak pun ade! hehe. semua cikgu . tapi ta semua best gilak oke :D hihi. oke. talei na list kan cikgu yg best gilak ni sebab ramai la gak. dorang aja best. relax je tade la menakutkan setiap kelas dorang. rase happy je tunggu die msok kelas ( ade ke meera? bukan semua kelas kau harap cancel ke?)

anyway, thanks to you guys. without cikgu cikgu semua, saya ta berada di sini skrg. even saya masih bukan sesiapa di dunia ni, i will be someday. semoga ilmu itu semua diberkati hingga ke akhirnya :)

bermonolog dengan si penyimbah asid

alahai manusia. 
kenapa kau buat orang macam ni?
supply asid murah sangat eah?
ke saje nak abeskan asid bertong tong kat rumah tu?
membazir kau tau tak main simbah simbah je asid tu ikut suka kau.
kat sape sape je kau suke. adoi~ 
ke orang orang yg kau simbah asid tu ade kaitan?
(baru berangan jadi detektif conan dgn wawa tadi, knon knon nak siasat persamaan mangsa simbah asid tu. manalah tau kan. haha)
tak pun, kau ade menuntut pape ilmu kot?
ilmu tu mewajibkan kau kena simbah asid kau beberapa org? (logik jugak)
kalau ye pun, kau pernah rase tak rase kena asid tu?
rasa macam baling baling salji ke?
agak agak la kalau bole ubah muka orang jadi camni.
kau tau tak yg kau takkan ke mana kalau kau buat kat orang yg tak bdosa pun dengan kau.
1 Malaysia ni dah bengang dgn kau tau tak.
aku harap bile kau kena t, orang simbah balik asid kau sebanyak mana yg kau da simbah kat orang.
baru kau tau BEST! ke ta..
benci kau! benci kau! benci kau!

saya gadis biasa

Maafkan saya kerana saya tak sesempurna dia :)

1) Saya tak ramah dengan orang tua. serious, i don't know what to talk with them. politik ke? isu semasa? drama? or FASHION? KATY PERRY? ehm.. SNSD? haihh~ memang tak tahu.

2) Saya tak reti berdikari. bukan tak reti, saya taknak berdikari. saya nak bergantung gantung dengan awak juga. boleh?

3) Saya takde lesen kereta, motor, lori, kapal terbang..semua saya takde. bukan je takde, saya tak reti pun. sedangkan bawa basikal pun saya gayat. lagi kan yg lain? tunggu saya ready oke.

4) Saya banyak problem T_T family, financial, kawan kawan, study, diri sendiri. semua tu awak kena biase kan kalau nak rapat dengan saya.

5) Saya tak pandai bergaya. hmm.. saya pakai je apa yg ada. kadang kadang sexy, kadang kadang selekeh, kadang kadang kemas, kadang kadang over and kadang kadang terlampau simple. malu tak kelua dating dgn saya?

6) Saya tak tahu how to make money, but good at spending it. sorry !

7) Saya kurus macam tulang. tak sedap pelok kan? saya tak tahu camne nak besarkan badan lagi. 

Dan yang paling penting, saya ni hanya gadis biasa je. masih study, belom ade mase depan. tak cantik. hidup susah. tak kenal erti kemesraan dengan parents. and just having some friends, boyfriends that come and go. Jangan sesekali compare saya dengan dia. mungkin dia sangat bertentangan dengan saya. tapi awak bole tengok background dia, dengan saya. sama ke? oke. that's all.

Saturday, May 14, 2011

21 MARCH last post aku? haha

Salam :)
OhMaiiGottt! OhMaiGot!
do i still have readers ? haha. 
jangan nak perasan sangat oke meera.
oke fine! what a lovely morning day. 
sangat panas oke sekarang. do i have been left behind over anything?
kemarau? jerebu? suhu panas sbb ape eh :D
tak tahu nak teruskan blogging ke ta ni sebenarnye. macam na retired.
anyway, i ade 4 months sem break. what to do eah?
ada sape sape na amek i keje ?? HAHA.
yg pasti i ade to-do-list cuti ni
a) besarkan badan. huhu. penatlah diCOMPLAINT kurus. so, raya kali ni na gemok ^_^
b) new hair. thinking of making it short, the last time was mase i form 1. tp, ta kot. ada org ta bg :)
c) tambah collection baju merah. hihi.

haih~ siket rupanya. hehe. tapela. yg siket tu sng na capai kan :p
semoga cuti hidup aku makin happyla sng cite.
HAPPY HOLIDAY to all students :) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...