Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Monday, March 21, 2011

progress single lady 1

i malas na cerita punca punca kejadian. yang i tahu, i SINGLE sekarang nih. and i mula suke dgn status i nih. ngee~ 

i bole keluar dgn sape sape i yg ajak i keluar kan? tanpa perlu rase serba salah lagi. hihi!
untuk sape sape yang ta suke or ta gemar i berperangai mcm ni.. sukaty u all lah eh. i prefer mcm ni sebab kalau mcm tu i yang rasa sakitnya, bukan korang :)

i tau, ade yg kecewa dengan perangai i ni. tapi i da bagi peluang kat 3 ex boifren i. tiga tiga failed. jadi, i malas la na serius lagi. muda lagi kan? baru 20 kan? :p

p/s : tadi keluar makan dengan mamat yg i baru sehari chatting. best buat mcm ni. terasa mcm dulu dulu ^_^

Sunday, March 20, 2011

period pain ! sakitnyaa~

for the girls out there , pernah kena senggugut ta? or period pain?
saket sangat kan?? i benci sebab setiap bulan mesti kena rase. da sampai tempoh, i jadi takot. lagi lagi kalau ubat takde dengan i time tu T__T 
untuk sape sape yg tak pernah rase. time ni korang :
1. langsung takde energy. sebab energy tu da gune banyak nak tahan sakit kat perut tu.
2. talei dengar mende mende bising. saket otak doh!
3. talei perut full, if not, mende tu sume keluar alek T__T
4. duduk talei, diri talei, baring talei, cangkung talei. jadi korang kena guling guling~
5. saket sangat sampai talei tahan.

i ade macam macam peristiwa pahit and talei dilupakan sebabkan period pain ni.
kes 1
ade 1 mlm mase i kt kmpus jb. sebelum kes ni, tade sape pena nmpk i period pain sbb salunye kene tgh mlm. sume org da tdo.i  ddk kt ostel. dlm pkol 4 pg, kbtulan yana ta tdo lg n i da ta thn sgt. i ajak die g toilet. mase kt toilet, i da talei jalan sgt. saket n lemah sgt time tu, hanye tuhan je yg tau. so, mcm jd drama siket. bile yana cite alek, die ckp mse tu die da waswas, sbb muke i pucat. die egt i da bukan i da :D apela yg die igt kan??
kes 2
i kena time kat kbm T__T pastu mak guard nampak i 'mengerang' kesakitan. die sampai call ambulans uitm. agak kecoh la kan time tu. padahal i period pain je. dahla unit kesihatan kbm dekat kolej siswa. sampai sampai unit kesihatan tengah ade jamuan makan makan T_T sume orang ingat i sakit teruk. haru gila. pastu kena tahan sampai blood pressure i normal alek. kesian qila time tu sebab kena teman i berjam jam.
kes 3
ade org tu kan turun melaka na hang out. na tengok wayang. da keluar da dgn bdk2 ni sampai kat dataran pahlawan. sampai sane, i terus lemauu~ *spoil betol* i tercangkung cangkung kt situ. smpai tebal da muke ni. naseb baek ta beli tiket lg. bdk2 lain da beli. baru sampai, i patah alek rumah. pacek cab tu plak  bwk jalan jao konon2 na elak jam. hanggek die! guling guling i dlm cab tu. i da na muntah da. baaru kabut pacek tu :D sorry ye arif sebab spoil kan sumenye time ni.

oke. pernah dengar tak yg orang cakap makan painkiller tak elok? sebab pain killer ni die interupt msg yg nak dihantar kat otak kite tu. samada stop kan msg tu time kat nerve or kat otak. padahal sakit tu sebenarnye tgah jadi, tp otak kite ta receive. so, ade org ckp membahayakan kesihatan otak. tapi.. kalau sakit sangat tak tahan camne?? T__T

gambar hina Islam


i am speechless when i saw this picture. lebih kesian dengan omputih skrg ni. dengki terlebih lebih kot :)

Friday, March 18, 2011

pengaruh cerita cinta KOREA

korang gile cite bersiri korea tak?? i takde lah gila sangat, tapi boleh la kalau nak layan tu. kalau list kan, tak banyak.
1. My Girl

2. BOF

3. Secret Garden

4. Sassy Girl

erm, ni je kott. HAHA. yg laen sume ta egt da. tapi kan, sape perasan, cite korea kan. mostly memaparkan lelaki kaya and fall in love dgn perempuan miskin/ kurg mampu. lepas tu mesti ade halangan family la or orang lain yg cuba nak dapatkan salah sorang dari dua orang ni :D kan?

oke. i ade wat siket kajian. bukan kajian ape la, cume tanye tanye je. mostly, kawan2 i yg gila korea ni jenis :
A) suke characteristic lelaki yg ala2 prince charming gituu :D (i ta)
B) suke lelaki yg sanggup buang ego kerana perempuan yg dia syg (thats me!)
C) inginkan lelaki yg sanggup tinggalkan segala galanye sebab die ( ade ke wujud dlm real life??)
macam mane dgn korang plak ek?? mcm dorang ni jgak ke laen?

Tuesday, March 15, 2011

contact 24 hours, NO WAY?

oke. kali ni, i nak tanye pendapat korang.

kalau korang couple, korang lagi prefer :
A) contact selalu. main msg sentiase, call bile rase nak call.
B) bile free je msti msg die.
C) asalkan tau gf/ bf kat mana buat ape dahla.
D) seminggu beberapa kali je pon da ckop.



bagi i, i suke selalu contact. lg pon, i tasuke bosan. kalau bosan, i akan cari si dia yg i syg tok teman. kebetulan pula, student ni, busy die, ade mase mase je. tu pon, i jarang layankan sgt bz tu. utk dia, i sentiasa ade mase. kalau bole, kalau fesbuking pon na dgn die. ym dgn die. skype dgn die. bg i, selalu contct talei na dijadikan alsan cepat bosan. kalau korang cepat bosan kalau selalu contct, mesti susa kawen nanti. selalu da dpt pegang pegang, tengok muke die, semua yg susa na dapat mase belom kawen, da bole selalu dpt time da sah hubungan. takan tu pon korang bole jadi bosan? abes la rumahtangga korang. hihi :p

Thursday, March 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa memang superbb lahh!


hari ni first day on skrin beb. and i have watched it. seriously, tade tipu tipu punye, penantian i dari awal tahun aritu berbaloi sangat. cite ni memang best, and langsung ta rase rugi pergi tengok :D

cerita ni pasal seorang pelayar. nama die Merong Mahawangsa. yg diupah untuk bawa dan lindungi putera Rom, Marcus, pergi Langkasuka (kot). c Marcus ni na dikawen kan dgn puteri Cina (tataw name die, asenye memang ta mention kot). and kebetulan masa dorang da smpai kat langkasuka tu, dorang kena attack dgn lanun jaat Geruda. Geruda ni pegi culik puteri Cina tu. haa.. oke, smpai sini je bole cite. pegi la tgok sndiri ehh. first Malaysia movie mcm ni taw. da mcm cite perang perang omputih gituu ;pp

Wednesday, March 2, 2011

bahasa budak sekarang ?

". HAHA kan bg0z kw dahh taa menyemak kart fb aq :) HAHA , jgn ingat kw bg0z sgt lhaa BETINE :)) kiree oke lhaa kw ngn EX BALAK aq , kw rampas dye , aq takk athee lak nak memaki kw kan POMPAN SIAL ? kw nak dye ? aq bagiee , now , aq ngn dye kawan jee kott . yg kw nak memaki aq pahal ? dahh dye nak follow aq ? so ? ape salah yerr . HAHA , jelous ngn KERAPATAN kami ? FINE (!) now , aq ngn BALAK kw dahh ta the ape , dyeee da delete aq kart FB ? ade aq kesah ? and AQ ponn ta perlu kan kw ! byeee , block kw SETAN :) aq ta suke nak maki kw , tapiee naa buad macam manee dahh kw yg PAKSE aq kan ? aq TERPAKSE maki kw jugakk :D
 . aq bukan pompan murahan yg tergiler giler kan kw lhaa JANTAN , kw ngn BETINE kw samee macam SET*N kenn ? huh , yee aq ngaku ! aq syg kw ! tapieee ? naa buad macam manee lagie ? terpakse aq BENCINkw smpai MAMPOS ! kw jgee lhaa BETINE kw yeee :') HAHA , kesian kw athee BETINE mcm SIAL pagai macam LAKHANAT --; kepadee W.N.S , kesian kw kan ? dapat BETINE mcm BABI ? aq kesian sgt sgt ~ taa tahu naa ckp apee  , sedeh ponn  athee (!) :'( tapiee apee gune ! kw ngn BETINE kw ponn samee jee !"

oppsi ! maaf. petikan di atas dicopy dari notes random dr fb oke. untuk tuan empunye, jike terbace, i minta maaf awal awal ehh :D iskk. i cume pelik. i mengeja tahu nak baca. macam satu ejaan yang i tak pernah nampak sebelum ni. haihh!~ pelik budak budak sekolah sekarang ni kan. tengok mcm i, typing nak gedik jugak, na comel jugak, tapi i rase, masih bole di baca and difahami *agaknya lah kan :p* tp yg ni, aduii. susah lorhh. memang care dorang kot taip macam ni kan. ahhaa. i tade problem punn dgn dorang, sukati doranglah kan na taip camne. tapi, saje je nak buat topic. blank dah otak nihh. ehe. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...