Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Thursday, March 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa memang superbb lahh!


hari ni first day on skrin beb. and i have watched it. seriously, tade tipu tipu punye, penantian i dari awal tahun aritu berbaloi sangat. cite ni memang best, and langsung ta rase rugi pergi tengok :D

cerita ni pasal seorang pelayar. nama die Merong Mahawangsa. yg diupah untuk bawa dan lindungi putera Rom, Marcus, pergi Langkasuka (kot). c Marcus ni na dikawen kan dgn puteri Cina (tataw name die, asenye memang ta mention kot). and kebetulan masa dorang da smpai kat langkasuka tu, dorang kena attack dgn lanun jaat Geruda. Geruda ni pegi culik puteri Cina tu. haa.. oke, smpai sini je bole cite. pegi la tgok sndiri ehh. first Malaysia movie mcm ni taw. da mcm cite perang perang omputih gituu ;pp

2 comments:

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

best ke best ke....ala..nak g tgk laa. ! hehehe

Meera said...

best ! siyes. pena ke tgokk film msia macam ni? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...