Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Sunday, March 20, 2011

period pain ! sakitnyaa~

for the girls out there , pernah kena senggugut ta? or period pain?
saket sangat kan?? i benci sebab setiap bulan mesti kena rase. da sampai tempoh, i jadi takot. lagi lagi kalau ubat takde dengan i time tu T__T 
untuk sape sape yg tak pernah rase. time ni korang :
1. langsung takde energy. sebab energy tu da gune banyak nak tahan sakit kat perut tu.
2. talei dengar mende mende bising. saket otak doh!
3. talei perut full, if not, mende tu sume keluar alek T__T
4. duduk talei, diri talei, baring talei, cangkung talei. jadi korang kena guling guling~
5. saket sangat sampai talei tahan.

i ade macam macam peristiwa pahit and talei dilupakan sebabkan period pain ni.
kes 1
ade 1 mlm mase i kt kmpus jb. sebelum kes ni, tade sape pena nmpk i period pain sbb salunye kene tgh mlm. sume org da tdo.i  ddk kt ostel. dlm pkol 4 pg, kbtulan yana ta tdo lg n i da ta thn sgt. i ajak die g toilet. mase kt toilet, i da talei jalan sgt. saket n lemah sgt time tu, hanye tuhan je yg tau. so, mcm jd drama siket. bile yana cite alek, die ckp mse tu die da waswas, sbb muke i pucat. die egt i da bukan i da :D apela yg die igt kan??
kes 2
i kena time kat kbm T__T pastu mak guard nampak i 'mengerang' kesakitan. die sampai call ambulans uitm. agak kecoh la kan time tu. padahal i period pain je. dahla unit kesihatan kbm dekat kolej siswa. sampai sampai unit kesihatan tengah ade jamuan makan makan T_T sume orang ingat i sakit teruk. haru gila. pastu kena tahan sampai blood pressure i normal alek. kesian qila time tu sebab kena teman i berjam jam.
kes 3
ade org tu kan turun melaka na hang out. na tengok wayang. da keluar da dgn bdk2 ni sampai kat dataran pahlawan. sampai sane, i terus lemauu~ *spoil betol* i tercangkung cangkung kt situ. smpai tebal da muke ni. naseb baek ta beli tiket lg. bdk2 lain da beli. baru sampai, i patah alek rumah. pacek cab tu plak  bwk jalan jao konon2 na elak jam. hanggek die! guling guling i dlm cab tu. i da na muntah da. baaru kabut pacek tu :D sorry ye arif sebab spoil kan sumenye time ni.

oke. pernah dengar tak yg orang cakap makan painkiller tak elok? sebab pain killer ni die interupt msg yg nak dihantar kat otak kite tu. samada stop kan msg tu time kat nerve or kat otak. padahal sakit tu sebenarnye tgah jadi, tp otak kite ta receive. so, ade org ckp membahayakan kesihatan otak. tapi.. kalau sakit sangat tak tahan camne?? T__T

5 comments:

mykhalis said...

bersyukur kerana tak kena..dan kagum kerana wanita mmpu menghadapinya

latest entry di blog khalis : video arnold schwarneger yang kantoi

HATYCIKNUURUL said...

salam,.

skit sgt2 ke?,.ermm,petue ni,.bile bring kn,letak bntal kcik kt bwh bdn,letak kt blkg perot,.pastu pstif je la,jgn ingt sgt skit tu,.2nd way,demah tau x?,.hehe,.alaa,cm kite letak batu pns or btol pns kt prot,alas la ngn kain,.bg die warm sket,then drh brjln lncr,.last,mnm air msk bnyk,.hehe,.tu je nk lncrkn drh,.hehe,.

Meera said...

@ mykhalis : hee. yela :)

Meera said...

@hatyciknuurul : saket woohh.. demah?? mcm tuam ek. da salu wt da. kjap je okenye :(

liyanaanayil said...

malam tuhh aku macam nampak hantu, boleh? hahaha;p

p/s: sila link kan name saya tuhh yea. agagaga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...