Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Sunday, October 31, 2010

budak zaman sekarang

" aku nak try masuk club lahh. zouk ke, aloha. paradise. apa apa jela. janji aku masuk. sekali pon jadilah. just nak tau keadaan dalam club tu je"
-bila sekali masuk, minggu depan masuk lagi-

" alaa~ ape salahnya? tak cool lah masuk club tak open table. hee~ minum sekali sekala je. bukan selalu kan"
-bila sekali minum, setiap kali clubbing, minum. kat rumah pon, minum-

" ape gunenya awek wehh kalau tak raba raba, cium cium siket.. drpd aku tengok blue, awek depan mata, bole wat real"
- bila sekali buat maksiat, da sedapp, setiap hari pon na buat-
" tak telan ni weh.. tade feel lah na dance"
- dadah?? sekali telan, try try try. lama lama, addicted lahh-

kita hidup tak panjang. jangan bagi u all, muda hanya sekali. time tu lah untuk try benda benda ni semua. kalau da tua nanti, buat macam ni, orang cakap, buang tabiat plak kan?? tapi kalau hidup tua u all da tade maknanya sebab benda benda ni? enjoy ke?? isk isk. janganlah sesekali melibatkan diri dalam gejala gejala negatif ni. buruk padahnya. tak kena sekarang, tunggu lahh kat akhirat nanti ye :)

 apa ek, cara terbaik nak sedar kan masyarakat kita sekarang ni?

10 comments:

si biskut said...

takde cara..bagi lar seguni nasihat pon.Owh ya,mgkin kita leh mulakan dengan diri kita.

Meera said...

tu la pasal :))
meera kalau bole na elak mnde2 ni. seram ah. umo bru 20. mcm2 bole jd masa akan dtg

epullani said...

yep mulakn dgn dr kita n then br bawa bersama orang sekeliling :)

wan muhamad said...

cara hanya ada pada diri sendiri, iaitu kesedaran..kalo x de ckp la sampai berbuih mulut buat dek jew

Meera said...

@epul : kena depends on people surrounds us juga kan =)

Meera said...

@wan muhamad : betol. susa nak pupuk kesedaran dlm diri org. lama lama takut hanyut je. haihh~

Qaseh dalia adelia said...

kalau de kwn2 mcm ni nasihat lah die wpun satu perkataan..nk dgr or tak terpulang pd dia..tp kita sbgai kawan dah lepas tggungjwb n yg penting jgn sesekali terjebak..cr lah kawan yg baik yg salu mmbimbing kite :)

Meera said...

@ qaseh : hm. so far i btuah dpt kwn2 yg oke. student kn..bila baek, baek sgt. tp bile setan, fuh! :D

Qaseh dalia adelia said...

gUd2,,,cube elakkan... :)

Meera said...

hee~ memang perlu elak. once tjebak, susa na undur balek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...