Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Wednesday, November 3, 2010

apa yg i rasa malam ni

3 november 2010. 10.25 pm.
i borak borak dengan gemok. kitorang cerita pasal penting ke sex dalam hubungan. i yg tanya dia. i am hoping for a good answer. maklumlah. dia lebih tua dari i kn, i saje ajukan soalan tu. dia cakap, "kalau dah kawen penting la, tp law stakat couple, x baek". tapi orang sekarang, kalau couple da macam orang kawen kan? kn? layankan nafsu tu sangat. bila kena dump, tak tahu nak buat apa dah.

lepas tu, i tak tahu kenapa. i terfikir, macam mana kita bole cinta n syg kan orang smpai bila putus bole bunuh diri, nangis2 setiap malam. kalau boleh nak orang tu terima kita balik. kita cakap kita cintakan Allah. tapi kenapa kita tak macam tu eh? kenapa x sebanyak kita cinta kan orang? sedangkan Dia lah yg patut kita cinta sepenuh hati. i rasa berdosa sangat bila terfikir pasal ni T__T banyak sgt dah yg i buat selama 20 tahun i hidup ni. kdg2 bila couple, i terlupa batas pergaulan. pegang tangan. cium pipi. dengan kawan lelaki pon mcm tu. pukul pukul selamber je. hm. kalau couple, kita na jage perasaan bf or gf kita, tapi kenapa kita tak jage tingkah laku kita, ibadah kita untuk Dia.

15 comments:

Suaida said...

setiap yg terjadi ada hikmahnya..
belajar lah dr kesilapan yg lalu..
moga mnjadi insan yg diredhai Allah selagi terbuka pintu hati mu wahai sahabat ku..

aku syg kmu.. <3

Meera said...

thanks sue :)
aku sedar sume tu, tapi aku pon tak tahu kenapa dgn aku skrg :'(

wan muhamad said...

ish apa niee hahaha potong ayat @#% hehehe saje jew.. amat bertepatan la, seharusnya kita setiap hari harus merasa adakah hari ini kita melakukan yg terbaik kerana Allah.sesuatu yang baik bila kita merasa bersalah kerana ia merupakan petunjuk dan hidayah, Makna nya? org yg buat salah x rasa bersalah owg tu jauh dari rahmat dan petunjuk..^_^

HaNTwO said...

huhuhu tersa keinsafan dihati bile baca N3 ni....moga pokcik han menjadi insan yang diredhai olehNYA..

kiLaLaLa said...

emm..
i agreed!

gadisBunga said...

orang yg dah dewasa boleh 'baca' apa punca sesuatu tu terjadi. hati-hati ya. :)

Meera said...

@wan muhamad, yeke? mknanya something yg baiklah i rsa cmni?

Meera said...

@han, hehe. bukan han aje. sume kitaa kita ni :)

Meera said...

@kila, hehe. baguslah stuju

Meera said...

@gadisbunga, baca punca? hee. tak phm :p

wan muhamad said...

@ meera yup sesuatu yang baik

si biskut said...

kadang kita sedar tapi sbb iman kita tak kuat kesedaran tuh cuma picisan.seks..ada setengahnya buat sebab orang lain pon buat,ada yg buat sbb nak ada efect dlm hubungan dowg..penting?penting gak lau nak rasa macam duk terapung atas air.

Meera said...

@wan muhamad, kdg2 rasa nak berubah trus :(

Meera said...
This comment has been removed by the author.
Meera said...

@si biskut, hmm. nape.. i tak phm la :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...