Member Blog-ingg

Fb-ingg , do add me oke :)

Sunday, November 7, 2010

bila time exam, ramainya orang bela toyol.

rasanya, kalau u all students or lecturers or staffs kat university mesti u all familiar with the second meaning of 'toyol' kan?? hee~ i pon tak tahulah exactly dari mana word tu bole timbul. agak agak korang bawak notes kecik2 masuk poket ke letak bawah kertas ke dalam pencil case ke mana mana lah, masa exam, test ataupun quiz. yeahh! itulah yg dipanggil toyol. maknanya, korang bawak toyol lahh :D

oke. sempena minggu exam ni. i nak luahkan sedikit rasa tidak puas hati i terhadap pembela pembela 'toyol' ni. i bukan ape. memanglah orang cakap jangan lah masuk campur hal org lain. dorang nak meniru, gasaklahh. sape suro i taknak tiru jgak kn? i pon bole kalau i nak mniru. tapi.. agak agaklahh weh. satu kelas tahu korang meniru. dahlahh kitorang terpaksa bersubahat. terpaksa ternganga jugak bila tengok carrymarks budak budak ni tinggi tinggi. sedangkan yg jujur ni markah nya mcm ape aje. cukup cukup makan je. nak ditambahkan lagi derita, muka muka dL (dean's list) kelas kitorang mostly budak budak ni. haihh~ i tak tahulah nak cakap ape. na kata dorg tu tak study, i ase dorg study lagi teruk dari i kot. patotnya org yg study tak abes mcm i ni yg kaki tiru. ni i tak berani lgsg nak tiru tau. oke. orang cakap nanti adelah balasan nya utk dorang2 yg hantu toyol ni kan. ilmu tak berkat. kerja tak berkat. tapi..hm. tetap tak puas hati! grr.

3 comments:

jaja kamarul >.<" said...

hahah . kAk kat sekolah sini pon panggil toyol .. ngaa~ tp selalu nya 'toyol' tu kat tandas ..

jaja kamarul >.<" said...

haha . kak kat sekolah sini pun ada toyol tu .. ngaa~ tp selalu nya 'toyol' tu kat tandas .. hehe

Meera said...

oi? ape tu maknanya?? kua g toilet lahh ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...